• JobTech och Iteam skapar ny digital infrastruktur för arbetsmarknaden

 • Egendata förenklar för dig som vill bygga tjänster för arbetsmarknad, rekrytering och matchning. Vi löser knutar kring integritet, GDPR, backend och dataströmmar genom en distribuerad lösning som ger användaren kontroll över sin data.

  Egendata är navet i en ny typ av infrastruktur som potentiellt kan förenkla digitaliseringen för många branscher. Just nu är fokus på den centrala komponenten och för arbetsmarknaden.

  Sverige som en internationell förebild för digitaliserad byråkrati

  Egendata kan fungera som en modell för en helt ny infrastruktur för hur den offentliga byråkratin delar av verifierade, uppdaterade och relevanta dataströmmar om individer på ett sätt som sätter medborgaren i förarsätet. En sådan modell skulle spara enorma pengarsom idag investeras i proprietär infrastruktur för datalagring samtidigt som den skulle öka integritetsskyddet, möjliggöra nya affärsmodeller och markant öka effektiviteten i den offentliga förvaltningen.

  Nuläget

  Vi har utvecklat en körklar infrastruktur för enklare hantering av karriärdata och annan information kopplad till det livslånga lärandet med individens äganderätt i fokus.

  I skrivande stund har projektet passerat vissa viktiga milstolpar som är resultatet av ett explorativt och tekniskt fokuserat arbete som har visat att tekniken fungerar, att intresse finns på arbetsmarknaden och vi är nu öppna för att börja prata med fler för att förbereda oss alla på vilken potentiell den framtagna tekniken kan ha för både arbetsmarknaden och för samhället.

  Dessa milstolpar är avklarade:

  • PoC
  • App iPhone + Android
  • DevOps miljö
  • Stark kryptering och nycklar
  • Kommunikationsplattform

  Händer just nu:

  Teamet jobbar intensivt för att ta fram följande

  • Datadelning mellan tjänster
  • UX och grafisk form
  • Info och utvecklingssajt (du är redan här! :)

  Under hösten kommer följande aktiviteter genomföras och efter dessa är klara går projektet från att vara i "Alpha" till "Beta" stadie.

  • Datareaktioner och adaptrar
  • Fler lagringsplatser (PDS)

  Vad behöver vi hjälp med?

  Lagom till att vi går från "Alpha" till "Beta" kommer vi behöva externa partners som är intresserade av att vara först med att integrera Egendata i sin tjänst. Första externa tjänsterna kommer behöva lägga lite tid på att stötta projektet men i gengäld får man en stor påverkan och hög grad av engagemang från teamet.

  Om jag är en potentiell partner inom arbetsmarknad och vill läsa mer?

  MyData erbjuder ett ekosystem som förenklar för dig som vill bygga tjänster för arbetsmarknad, rekrytering och matchning. Vi löser knutar kring integritet, GDPR, backend och dataströmmar genom en distribuerad lösning som ger användaren kontroll över sin data.

  På denna blogg kommer vi succesivt berätta om nyheter i projektet så följ denna blogg, antingen via RSS eller via vår Facebooksida.

  Är du utvecklare och är intresserad av att testa protokollet eller sätta upp vår exempeltjänst så finns mer information att hitta på vår Github-sida, där finns exempel som enkelt går att sätta upp med hjälp av Docker, du får gärna hjälpa oss genom att rapportera buggar eller lämna in pull-requests, väldigt välkommet.

  Hur kommer jag bäst i kontakt med er?

  Om du är intresserad av att lära dig mer eller få kontakt med teamet är det enklaste och snabbaste sättet att gå med i vår Slack där både produktägare, teammedlemmar och andra intressenter och partners redan är med. Där finner du även länkar till all dokumentation som även succesivt kommer att publiceras på denna blogg.